Καφετιέρες Espresso με Κάψουλα

Οδηγός για την επιλογή μιας προσιτής μηχανής εσπρέσο

Η επιλογή μιας προσιτής μηχανής εσπρέσο μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε μια προσιτή μηχανή εσπρέσο:

Τύπος της μηχανής:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών εσπρέσο, όπως χειροκίνητες, ημιαυτόματες, πλήρως αυτόματες και μηχανές με κάψουλες/κάψουλες. Οι χειροκίνητες μηχανές απαιτούν τις περισσότερες δεξιότητες και προσπάθεια, ενώ οι μηχανές pod/κάψουλας είναι οι πιο εύκολες και βολικές στη χρήση. Οι ημιαυτόματες και οι πλήρως αυτόματες μηχανές προσφέρουν μια καλή ισορροπία μεταξύ ελέγχου και ευκολίας.

Χωρητικότητα παρασκευής:

Αναζητήστε μια μηχανή με αντλία υψηλής πίεσης, η οποία διασφαλίζει ότι ο εσπρέσο σας παρασκευάζεται γρήγορα και με μέγιστη εξαγωγή γεύσης. Συνιστάται μια μηχανή με ικανότητα παρασκευής τουλάχιστον 15 bar.

Σύστημα καψουλών καφέ:

Οι μηχανές pod/κάψουλας χρησιμοποιούν προσυσκευασμένες κάψουλες καφέ, οι οποίες είναι βολικές και εύκολες στη χρήση. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο ακριβές μακροπρόθεσμα, καθώς πρέπει να αγοράζετε συνεχώς νέες κάψουλες. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε φρέσκο αλεσμένο καφέ, μια χειροκίνητη ή ημιαυτόματη μηχανή μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

Ευκολία στη χρήση:

Εξετάστε πόσο εύκολη είναι η χρήση και η συντήρηση της μηχανής. Ορισμένες μηχανές διαθέτουν προγραμματιζόμενες ρυθμίσεις για διαφορετικά μεγέθη καφέ, ενώ άλλες απαιτούν περισσότερη χειροκίνητη εισαγωγή. Αναζητήστε μια μηχανή με αφαιρούμενη δεξαμενή νερού και δίσκο στάγδην, που διευκολύνει τον καθαρισμό και τη συντήρηση.

Μέγεθος και σχεδιασμός:

Επιλέξτε μια μηχανή που ταιριάζει στο χώρο της κουζίνας σας και στις αισθητικές σας προτιμήσεις. Οι μικρότερες μηχανές είναι γενικά πιο προσιτές, αλλά μπορεί να έχουν λιγότερες δυνατότητες από τις μεγαλύτερες μηχανές.

Τιμή:

Ορίστε έναν προϋπολογισμό για τη μηχανή εσπρέσο σας και αναζητήστε μοντέλα εντός αυτού του εύρους τιμών. Εξετάστε το μακροπρόθεσμο κόστος χρήσης της μηχανής, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των καψουλών καφέ ή του φρεσκοαλεσμένου καφέ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να βρείτε μια προσιτή μηχανή εσπρέσο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Μη φοβηθείτε να κάνετε κάποια έρευνα και να διαβάσετε κριτικές για να βρείτε την καλύτερη μηχανή για τον προϋπολογισμό σας.

1. Krups Nespresso Inissia XN1005S

Συνολική βαθμολογία: 4,5 αστέρια

 

1260641 KRUPS XN 1005 S 03 264x264 800x800 1

Η Krups Nespresso Inissia XN1005S είναι μια συμπαγής και κομψή μηχανή εσπρέσο που χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso για την παρασκευή μιας σειράς ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της μηχανής:

Σχεδιασμός (★★★★☆):

Το Inissia διαθέτει κομψό και συμπαγή σχεδιασμό, καθιστώντας το κατάλληλο για μικρότερους χώρους. Το μικρό βάρος και ο απλός σχεδιασμός του το καθιστούν εύκολο να ταιριάξει σε κάθε περιβάλλον κουζίνας.Αυτή η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να είναι συμπαγής και να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στον πάγκο. Έχει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό και διατίθεται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζει με τη διακόσμηση της κουζίνας σας.

Ευκολία χρήσης (★★★★★):

Ο χειρισμός του Inissia είναι απίστευτα απλός. Με παρασκευή με ένα άγγιγμα και γρήγορο χρόνο προθέρμανσης περίπου 25 δευτερολέπτων, είναι φιλική προς το χρήστη .Η Inissia XN1005S είναι πολύ εύκολη στη χρήση, με μόλις δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά για espresso και lungo. Διαθέτει επίσης γρήγορο χρόνο προθέρμανσης, ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε τον καφέ σας γρήγορα.

Ποιότητα παρασκευής (★★★★☆):

Η μηχανή παρέχει σταθερά καφέ υψηλής ποιότητας με την χαρακτηριστική γεύση της Nespresso. Προσφέρει επιλογές για espresso ή lungo, προσφέροντας μια ικανοποιητική εμπειρία καφέ.

Ευελιξία (★★★★☆):

Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για espresso και lungo, η Inissia μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες κάψουλες Nespresso, προσφέροντας μια σειρά από γεύσεις και εντάσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικές προτιμήσεις.Αυτή η μηχανή χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso, οι οποίες διατίθενται σε διάφορες γεύσεις και περιεκτικότητες. Απλά τοποθετήστε μια κάψουλα, επιλέξτε το επιθυμητό μέγεθος (espresso ή lungo) και περιμένετε τη μηχανή να ετοιμάσει τον καφέ σας.

Συντήρηση (★★★★★):

Ο καθαρισμός και η συντήρηση είναι χωρίς προβλήματα. Το αφαιρούμενο δοχείο νερού και ο δίσκος σταγόνων διευκολύνουν τη διατήρηση της μηχανής καθαρής, εξασφαλίζοντας σταθερή απόδοση.

Αξία για τα χρήματα (★★★★☆):

Η Inissia προσφέρει καλή αξία για την τιμή της, παρέχοντας μια βολική και αξιόπιστη εμπειρία καφέ συγκρίσιμη με μηχανές υψηλότερης τιμής.

Η Krups Nespresso Inissia XN1005S είναι μια φανταστική επιλογή για όσους αναζητούν μια βολική και συμπαγή μηχανή καφέ χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του καφέ. Η απλότητα, η ευκολία χρήσης και η συνεπής παρασκευή καφέ την καθιστούν μια αξιόλογη επένδυση για τους λάτρεις του καφέ.Συνολικά, η Krups Nespresso Inissia XN1005S είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια βολική και εύχρηστη μηχανή εσπρέσο που παράγει καφέ με εξαιρετική γεύση.

 

2. Krups Nespresso Inissia XN1001S

Η Krups Nespresso Inissia XN1001S είναι μια συμπαγής και προσιτή μηχανή εσπρέσο που χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso για την παρασκευή μιας σειράς ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο. Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της μηχανής:

Χωρητικότητα παρασκευής:

Η Inissia XN1001S διαθέτει αντλία υψηλής πίεσης 19 bar, η οποία διασφαλίζει ότι ο εσπρέσο σας παρασκευάζεται γρήγορα και με μέγιστη εξαγωγή γεύσης.

Σύστημα καψουλών καφέ:

Αυτή η μηχανή χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso, οι οποίες διατίθενται σε διάφορες γεύσεις και περιεκτικότητες. Απλά τοποθετήστε μια κάψουλα, επιλέξτε το επιθυμητό μέγεθος (espresso ή lungo) και περιμένετε τη μηχανή να ετοιμάσει τον καφέ σας.

Εύκολη στη χρήση:

Η Inissia XN1001S είναι πολύ εύκολη στη χρήση, με μόλις δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά για espresso και lungo. Διαθέτει επίσης γρήγορο χρόνο προθέρμανσης, ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε τον καφέ σας γρήγορα.

Συμπαγής σχεδιασμός:

Αυτή η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να είναι συμπαγής και να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στον πάγκο. Έχει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό και διατίθεται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζει με τη διακόσμηση της κουζίνας σας.

Αφαιρούμενη δεξαμενή νερού και δίσκος σταγόνων:

Η Inissia XN1001S διαθέτει αφαιρούμενη δεξαμενή νερού και δίσκο στάγδην, γεγονός που καθιστά εύκολο τον καθαρισμό και τη συντήρηση.

Συνολικά, η Krups Nespresso Inissia XN1001S είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια βολική και προσιτή μηχανή εσπρέσο που παράγει εξαιρετικής γεύσης καφέ. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα με περιορισμένο χώρο ή μικρό προϋπολογισμό που εξακολουθούν να επιθυμούν μια εμπειρία καφέ υψηλής ποιότητας στο σπίτι.

3. Delonghi Nespresso Inissia EN80.B

Συνολική βαθμολογία: 4,5 αστέρια

141806 l

Η DeLonghi Nespresso Inissia EN80.B είναι μια συμπαγής και φιλική προς το χρήστη μηχανή εσπρέσο που χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso για την παρασκευή μιας σειράς ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο. Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της μηχανής:

Σχεδιασμός (★★★★☆):

Το Inissia EN80.B διαθέτει κομψό και συμπαγή σχεδιασμό, καθιστώντας το ιδανικό για μικρότερους χώρους. Το μικρό βάρος και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του συμπληρώνουν διάφορες αισθητικές της κουζίνας.Αυτή η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να είναι συμπαγής και να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στον πάγκο. Έχει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό και διατίθεται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζει με τη διακόσμηση της κουζίνας σας.

Ευκολία χρήσης (★★★★★):

Ο χειρισμός του Inissia EN80.B είναι απίστευτα απλός και διαισθητικός. Με παρασκευή με ένα άγγιγμα και γρήγορο χρόνο προθέρμανσης περίπου 25 δευτερολέπτων, είναι φιλική προς το χρήστη για γρήγορες λύσεις για καφέ.Η Inissia EN80.B είναι πολύ εύκολη στη χρήση, με μόλις δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά για espresso και lungo. Διαθέτει επίσης γρήγορο χρόνο προθέρμανσης, ώστε να μπορείτε να φτιάχνετε τον καφέ σας γρήγορα.Το Inissia EN80.B διαθέτει αφαιρούμενο δοχείο νερού και δίσκο σταγόνων, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό και τη συντήρηση.

Ποιότητα παρασκευής (★★★★☆):

Αποδίδοντας την χαρακτηριστική γεύση της Nespresso, αυτή η μηχανή παράγει σταθερά ποιοτικό καφέ, προσφέροντας επιλογές για espresso ή lungo με πλούσιες γεύσεις και ικανοποιητική crema.Αυτή η μηχανή χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso, οι οποίες διατίθενται σε διάφορες γεύσεις και περιεκτικότητες. Απλά τοποθετήστε μια κάψουλα, επιλέξτε το επιθυμητό μέγεθος (espresso ή lungo) και περιμένετε τη μηχανή να ετοιμάσει τον καφέ σας.

Ευελιξία (★★★★☆):

Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για espresso και lungo, φιλοξενεί διάφορες κάψουλες Nespresso, παρέχοντας μια σειρά από γεύσεις και εντάσεις που καλύπτουν διαφορετικά γούστα.Η Inissia EN80.B διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που απενεργοποιεί αυτόματα τη μηχανή μετά από 9 λεπτά αδράνειας, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Συντήρηση (★★★★★):

Ο καθαρισμός και η συντήρηση είναι χωρίς προβλήματα. Το αφαιρούμενο δοχείο νερού και ο δίσκος σταγόνων εξασφαλίζουν εύκολη συντήρηση, συμβάλλοντας στη μακροζωία και τη σταθερή απόδοση της μηχανής.

Αξία για τα χρήματα (★★★★☆):

Η Inissia EN80.B προσφέρει καλή αξία εντός του εύρους τιμής της, παρέχοντας μια αξιόπιστη και βολική εμπειρία καφέ συγκρίσιμη με μηχανές υψηλότερης τιμής.

Η De’Longhi Nespresso Inissia EN80.B ξεχωρίζει ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια συμπαγή, φιλική προς το χρήστη μηχανή καφέ που προσφέρει σταθερά ποιοτικό καφέ. Η απλότητα, η ευελιξία και η ευκολία συντήρησης την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του καφέ.

Συνολικά, η DeLonghi Nespresso Inissia EN80.B είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια συμπαγή και φιλική προς το χρήστη μηχανή εσπρέσο που παράγει καφέ με εξαιρετική γεύση. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα με περιορισμένο χώρο ή μικρό προϋπολογισμό που εξακολουθούν να επιθυμούν μια εμπειρία καφέ υψηλής ποιότητας στο σπίτι.

4. DeLonghi Vertuo Plus ENV150.R

 

1593186 ENV150 R hero 264x264 800x800 1

Η DeLonghi Vertuo Plus ENV150.R είναι μια ευέλικτη και καινοτόμος καφετιέρα που χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso Vertuo για την παρασκευή μιας σειράς μεγεθών καφέ, όπως espresso, διπλός espresso, gran lungo, κούπα και alto. Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της μηχανής:

Χωρητικότητα παρασκευής:

1: Η Vertuo Plus ENV150.R διαθέτει μια μοναδική τεχνολογία Centrifusion που περιστρέφει την κάψουλα με έως και 7.000 περιστροφές ανά λεπτό, η οποία εξασφαλίζει ότι ο καφές σας παρασκευάζεται γρήγορα και με μέγιστη εξαγωγή γεύσης. Διαθέτει επίσης χρόνο προθέρμανσης 20 δευτερολέπτων.

Σύστημα κάψουλας καφέ:

Αυτή η μηχανή χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ Nespresso Vertuo, οι οποίες διατίθενται σε ποικιλία γεύσεων και δυνάμεων. Η μηχανή αναγνωρίζει αυτόματα την κάψουλα και προσαρμόζει ανάλογα τις παραμέτρους παρασκευής.

Αυτόματη αναγνώριση μείγματος:

Η Vertuo Plus ENV150.R διαθέτει τεχνολογία ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα που αναγνωρίζει κάθε κάψουλα και προσαρμόζει ανάλογα τις παραμέτρους παρασκευής. Αυτό διασφαλίζει ότι θα έχετε ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ κάθε φορά.

Μεγάλο δοχείο νερού:

Αυτή η μηχανή διαθέτει μεγάλη δεξαμενή νερού 54 ουγκιών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε πολλά φλιτζάνια καφέ πριν χρειαστεί να την ξαναγεμίσετε.

Ευέλικτα μεγέθη φλιτζανιών:

Η Vertuo Plus ENV150.R μπορεί να φτιάξει μια σειρά από μεγέθη φλιτζανιών, όπως εσπρέσο, διπλό εσπρέσο, gran lungo, κούπα και alto. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε διάφορα μεγέθη καφέ ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις σας.

Εξοικονόμηση ενέργειας:

Η Vertuo Plus ENV150.R διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που απενεργοποιεί αυτόματα τη μηχανή μετά από 9 λεπτά αδράνειας, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνολικά, η DeLonghi Vertuo Plus ENV150.R είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια ευέλικτη και καινοτόμο μηχανή καφέ που παράγει καφέ με εξαιρετική γεύση. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα που θέλουν να απολαμβάνουν ποικιλία μεγεθών και γεύσεων καφέ και που εκτιμούν την ευκολία και την ευκολία χρήσης.

5. Philips L’OR Barista Sublime LM9012/20

Η μηχανή καφέ και εσπρέσο LOR Barista System είναι μια μηχανή καφέ και εσπρέσο με κάψουλες, σχεδιασμένη για οικιακή χρήση. Κατασκευάζεται από την L’OR, μια ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή καφέ και μηχανών καφέ υψηλής ποιότητας.

Η Barista System διαθέτει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό και μπορεί να παρασκευάσει τόσο καφέ όσο και ροφήματα εσπρέσο χρησιμοποιώντας κάψουλες καφέ της L’OR. Διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο αφριστήρα γάλακτος που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ροφήματα με βάση το γάλα, όπως καπουτσίνο και λάτε.

Άλλα χαρακτηριστικά της μηχανής καφέ και εσπρέσο LOR Barista System περιλαμβάνουν:

  • Γρήγορος χρόνος προθέρμανσης μόλις 25 δευτερόλεπτα
  • Προγραμματιζόμενα μεγέθη φλιτζανιών: εσπρέσο (40 ml), lungo (110 ml) και μια συνταγή με γάλα (καπουτσίνο ή latte macchiato)
  • Ρυθμιζόμενος διανομέας καφέ που μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικά μεγέθη φλιτζανιών
  • Αφαιρούμενη δεξαμενή νερού 1,2 λίτρων για εύκολο γέμισμα
  • Αυτόματη απενεργοποίηση μετά από 30 λεπτά αδράνειας για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Δοχείο χρησιμοποιημένων καψουλών που μπορεί να χωρέσει έως και 10 χρησιμοποιημένες κάψουλες

Συνολικά, η μηχανή καφέ και εσπρέσο LOR Barista System είναι μια βολική και εύχρηστη επιλογή για οικιακούς χρήστες που θέλουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας καφέ και ροφήματα εσπρέσο χωρίς την ταλαιπωρία της χειροκίνητης παρασκευής. Το συμπαγές μέγεθός της και ο γρήγορος χρόνος θέρμανσης την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στον πάγκο ή θέλουν να φτιάχνουν γρήγορα καφέ το πρωί.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!