ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 9 βασικά στοιχεία

Καλώδια Φόρτισης Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

 

Μπαταρία (βοηθητική): Σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, η βοηθητική μπαταρία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία των αξεσουάρ του οχήματος.

Θύρα φόρτισης: Η θύρα φόρτισης επιτρέπει στο όχημα να συνδεθεί με μια εξωτερική παροχή ρεύματος προκειμένου να φορτίσει τη συστοιχία μπαταριών.

Μετατροπέας DC/DC: Η συσκευή αυτή μετατρέπει την ισχύ DC υψηλότερης τάσης από τη συστοιχία μπαταριών έλξης στην ισχύ DC χαμηλότερης τάσης που απαιτείται για τη λειτουργία των αξεσουάρ του οχήματος και την επαναφόρτιση της βοηθητικής μπαταρίας.

electrical traction motor: Χρησιμοποιώντας ενέργεια από τη συστοιχία μπαταριών , ο κινητήρας κινεί τους τροχούς του οχήματος. Ορισμένα οχήματα χρησιμοποιούν motor generators που εκτελούν τόσο τις λειτουργίες κίνησης.

ηλεκτρικά αυτοκίνητα
@TOPREVIEWS.GR

Ενσωματωμένος φορτιστής: Λαμβάνει την εισερχόμενη ηλεκτρική ενέργεια εναλλασσόμενου ρεύματος που παρέχεται μέσω της θύρας φόρτισης και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος για τη φόρτιση της μπαταρίας . Επικοινωνεί επίσης με τον εξοπλισμό φόρτισης και παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας, όπως η τάση, το ρεύμα, η θερμοκρασία και η κατάσταση φόρτισης κατά τη φόρτιση του πακέτου.

Ηλεκτρονικός ελεγκτής ισχύος: Αυτή η μονάδα διαχειρίζεται τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται από το traction battery pack, ελέγχοντας την ταχύτητα του ηλεκτρικού κινητήρα έλξης και τη ροπή που παράγει.

Thermal system(ψύξη): Αυτό το σύστημα διατηρεί το κατάλληλο εύρος θερμοκρασίας  για ομαλή λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα, των ηλεκτρονικών ισχύος και άλλων εξαρτημάτων.

ηλεκτρικά αυτοκίνητα
@topreviews.gr

Traction battery pack: Αποθηκεύει  την ηλεκτρική ενέργεια για χρήση από τον ηλεκτρικό κινητήρα έλξης.

Μετάδοση κίνησης (ηλεκτρική): Το κιβώτιο ταχυτήτων μεταφέρει μηχανική ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα έλξης για την κίνηση των τροχών.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!