5 αλήθειες σχετικά μέ την τηλεόραση oled

τηλεόραση oled

διευκρινίσεις σχετικά τηλεόραση oled

1. Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση σε τηλεόραση OLED;

 

Η OLED είναι κάτι περισσότερο από μια λέξη που χρησιμοποιείται – Είναι ένας διαφορετικός τύπος τεχνολογίας LED από τις τηλεοράσεις LCD. Παρόλο που έχει μερικά μικρά μειονεκτήματα (συγκεκριμένα την τιμή), η τεχνολογία OLED υπερτερεί των πάνελ LCD σχεδόν με κάθε τρόπο. Αν ενδιαφέρεστε για μια νέα τηλεόραση υψηλών προδιαγραφών, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τη μετάβαση στην OLED.

2. Πώς λειτουργεί η τεχνολογία OLED

 

οι τηλεοράσεις OLED παράγουν τέλεια επίπεδα μαύρου και μηδενική διαρροή φωτός.Αυτό δίνει στις τηλεοράσεις OLED ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις τηλεοράσεις LCD όσον αφορά την αντίθεση, ειδικά με περιεχόμενο υψηλού δυναμικού εύρους.

 

3. Ποια είναι τα μειονεκτήματα των OLED;

 

Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η υψηλή τιμή τους, η οποία καθιστά την αγορά τους μια δύσκολη απόφαση για πολλούς ανθρώπους. Το άλλο επαναλαμβανόμενο μειονέκτημα είναι τα αμφισβητήσιμα επίπεδα φωτεινότητας σε όλες τις τηλεοράσεις OLED εκτός από τις πιο ακριβές. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην άμβλυνση και των δύο αυτών ζητημάτων.

@TOPREVIEWS.GR LG OLED

4. Τι είναι το burn-in των OLED;

 

O οπίσθιος φωτισμός, η μήτρα υγρών κρυστάλλων, τα χρωματικά φίλτρα και τα πρόσθετα στρώματα στις τηλεοράσεις LCD δεν υποβαθμίζονται  τεχνολογικά με την πάροδο του χρόνου ούτε εχουν θέματα πιστότητας της εικόνας. Τα εικονοστοιχεία OLED, ωστόσο, μπορούν να χάσουν αργά τη φωτεινότητα τους . Αυτό συμβαίνει γιατι ένα εικονοστοιχείο εργάζεται σκληρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα εικονοστοιχεία γύρω του. Το αποτέλεσμα είναι μια σκιασμένη ή περιγεγραμμένη εικόνα που εμφανίζεται εκεί όπου προβάλλεται περιεχόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Είναι η QLED εξίσου καλή με την OLED;

 

Παρά το παρόμοιο όνομα, πρόκειται για διαφορετικές τεχνολογίες. Ενώ η OLED είναι ένας θεμελιώδης τύπος τεχνολογίας LED, η QLED, ή quantum dot filtration, είναι ένας προηγμένος τύπος χρωματικού φίλτρου. Μικροσκοπικά σωματίδια που ονομάζονται κβαντικές τελείες, τοποθετημένα σε μια μεμβράνη και τοποθετημένα μεταξύ άλλων στρωμάτων σε μια τηλεόραση, απορροφούν τον φωτισμό και τον επανεκπέμπουν σε συγκεκριμένα μήκη κύματος. Αυτό διευρύνει την κάλυψη της χρωματικής γκάμας μιας τηλεόρασης και καθιστά το περιεχόμενο HDR ιδιαίτερα ρεαλιστικό.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!