Που χρησιμοποιούνται συνήθως οι γωνιακοί τροχοί

γωνιακοί τροχοί

Οι Γωνιακόi Τροχόι είναι εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά από λειτουργίες, όπως η λείανση μετάλλων  η κοπή πλακιδίων και πλακόστρωτων.

 

Οι γωνιακοί τροχοί μπορούν να φιλοξενήσουν διαφορετικούς τροχούς και αξεσουάρ – Ενώ διατίθενται μεγάλοι γωνιακοί λειαντήρες, μερικά από τα πιο δημοφιλή μεγέθη είναι τα 4 ιντσών και τα 4-1/2 ιντσών.

Οι γωνιακοί τροχοί χρησιμοποιούνται συνήθως για:

Ακόνισμα και λείανση

 

Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις ενός γωνιακόυ τροχόυ . Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τον τροχό λείανσης και το εργαλείο θα είναι έτοιμο για λείανση, εξομάλυνση συγκολλημένων συνδέσεων, απαλλαγή από τα περιττά υλικά και πραγματοποίηση απογύμνωσης υλικών.

Κοπή μετάλλων

 

Εάν έχετε την υπομονή, πολλά μέταλλα μπορούν να κοπούν με τη χρήση σιδηροπρίονου. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε κάποιες γρήγορες και πρόχειρες κοπές, ο γωνιακός τροχός μπαταρίας είναι η σωστή επιλογή. Εκτός από ράβδους οπλισμού, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να κόψετε ράβδους οπλισμού, σκουριασμένα μπουλόνια και συγκολλημένο συρματόσχοινο περίφραξης. Αλλα λάβετε υπόψη ότι η κοπή μετάλλων είναι μια εργασία βαρέως τύπου και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν ισχυρό γωνιακό τροχό.

Για να κόψετε ράβδους οπλισμού με γωνιακό τροχό, ξεκινήστε τοποθετώντας τον τροχό – Στη συνέχεια θα πρέπει να στηρίξετε την πλευρά του οπλισμού και να την ασφαλίσετε καλά. Ρίξτε τον τροχό αποκοπής στο μέταλλο και αφήστε το βάρος του εργαλείου να κάνει την κοπή. Βεβαιωθείτε ότι το κοντύτερο άκρο πέφτει ελεύθερα.

1668205030437 convert.io 1

Κοπή κεραμικών πλακιδίων και σκυροδέματος

 

Τα κομμάτια σκυροδέματος και τα πλακάκια είναι βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε έργα ανακαίνισης και κατασκευής Ωστόσο, η κοπή αυτών των υλικών για να χωρέσουν γύρω από τις πρίζες και άλλα εμπόδια μπορεί να είναι πολύ δύσκολη εργασία.  Είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιήσετε τους κανονικούς κόφτες πλακιδίων. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν γωνιακό τροχό μπαταρίας.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι αν θέλετε να κόψετε σε ευθεία γραμμή, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό πριόνι πλακιδίων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα πριόνια χρησιμοποιούνται συνήθως σε κατασκευαστικά έργα. Αν όμως θέλετε να αντικαταστήσετε παλιά πλακάκια, μπορεί να είναι αρκετός ένας γωνιακός τροχος. Όταν χρησιμοποιείτε έναν γωνιακό τροχό για να κόψετε πλακάκια, θα πρέπει να εργαστείτε με έναν δίσκο κοπής που είναι ειδικά κατασκευασμένος για χρήση σε έργα τοιχοποιίας.

Πώς να κόψετε πλακάκια με γωνιακό τροχό

 

Υπάρχουν διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κόβετε πλακάκια με γωνιακό Τροχό Μπαταρίας . Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Σημειώστε το περίγραμμα του πλακιδίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει σαφώς το σημείο κοπής καλά στο μπροστινό και το πίσω μέρος του πλακιδίου. Βεβαιωθείτε ότι το πλακάκι είναι στερεωμένο στον πάγκο εργασίας – Ακονίστε τη λεπίδα. Βεβαιωθείτε ότι η λεπίδα είναι σωστά στερεωμένη με μέγγενη στον πάγκο εργασίας. Στη συνέχεια, ο λειαντήρας θα πρέπει να προσανατολιστεί και το προστατευτικό της λεπίδας να ρυθμιστεί ώστε να διασφαλιστεί ότι οι σπινθήρες εκτρέπονται μακριά από το σώμα και το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, ο τροχός λείανσης θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη γωνία του λειαντήρα της λεπίδας. Μπορείτε τώρα να εκκινήσετε τον λειαντήρα και να μετακινήσετε σταθερά τους τροχούς λείανσης κατά μήκος της λεπίδας, ακόμη και με λίγη πίεση.

Συμπέρασμα

 

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις εργασίες που μπορείτε να εκτελέσετε χρησιμοποιώντας έναν γωνιακό τροχό. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα διάφορα διαθέσιμα εξαρτήματα γωνιακού τροχού για να καθορίσετε το κατάλληλο για την εργασία σας.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!