ΑPPLE iPHONE 14 : TI EINAI TO Photonic Engine ?

ΑPPLE iPHONE 14

NEO ΑPPLE iPHONE 14 || ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Τι είναι ο Photonic Engine;

 

Η Apple παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό της κάμερας του iPhone 14 που ονομάζεται Photonic Engine, το οποίο υπόσχεται καλύτερες εικόνες όταν ο φωτισμός δεν είναι ιδανικός.

Η νεα υπολογιστική τεχνολογία φωτογραφίας συνδυάζει τα στοιχεία υλικού και λογισμικού των σειρών iPhone 14 και iPhone 14 Pro και θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση (η Apple λέει ότι πρόκειται για ένα “γιγαντιαίο άλμα”) για λήψεις που γίνονται σε συνθήκες μεσαίου έως χαμηλού φωτισμού.

Στην κύρια κάμερα, την τηλεφανοκάμερα και την κάμερα TrueDepth η απόδοση είναι 2x καλύτερη, ενώ η υπερ-ευρυγώνια κάμερα θα μπορούσε να επωφεληθεί από 3x καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η λειτουργία υπάρχει ξεχωριστά από την υπάρχουσα λειτουργία Night Mode, την οποία μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες του iPhone για να καταπολεμήσουν τις συνθήκες φωτισμού.

1663862693187 scaled e1663863066933

 

Πώς λειτουργεί η μηχανή Photonic Engine;

 

Η Apple λέει ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια επέκταση της τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας Deep Fusion, η οποία ξεκίνησε εντός του iPhone 11 το 2019 και συνέχισε να στηρίζει την υπολογιστική ΑΙ της σειράς κινητών τηλεφώνων.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για την επεξεργασία των φωτογραφιών σε pixel-by-pixel βάση, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιστοποιεί την υφή, τις λεπτομέρειες και τον θόρυβο σε όλη την εικόνα.

Αυτό που κάνει η Photonic Engine είναι να εφαρμόζει αυτή την τεχνολογία νωρίτερα στη διαδικασία από ό,τι πριν, ώστε να διασφαλίζει μια “δραματική αύξηση της ποιότητας”. Λέει ότι οι λεπτές λεπτομέρειες θα διατηρηθούν, ενώ τα χρώματα θα είναι καλύτερα. Θα λειτουργεί επίσης σε όλες τις κάμερες των iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Στο iPhone 14 Pro, η Apple θα συνδυάσει αυτή την τεχνολογία με μια κύρια κάμερα 48 megapixel, η οποία αποτελεί τεράστια αύξηση σε σχέση με τον αισθητήρα 12 megapixel που προσέφερε η Apple στα iPhone της στο παρελθόν. Ωστόσο, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτόν τον διευρυμένο αισθητήρα μόνο για να επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός, στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν θα είναι μόνο 12 megapixel στην τυπική λειτουργία. Μπορείτε να πάρετε στιγμιότυπα 48 megapixel στη λειτουργία ProRAW.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!