ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ –  ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ :

1. Χωρητικότητα δεξαμενής νερού

Αυτή ειναι σίγουρα η πιο σημαντική κατηγορία  που εξετάσαμε κατά τη διαδικασία ελέγχου. Το μέγεθος της δεξαμενής νερού έχει σχέση με τη χωρητικότητα του κάδου συλλογής συμπυκνωμάτων κάθε αφυγραντήρα . Όλη η υγρασία που αφαιρεί ο αφυγραντήρας από τον αέρα του περιβάλλοντος συλλέγεται σε μια δεξαμενή νερού που βρίσκεται στο κάτω μισό του πλαστικού περιβλήματος του αφυγραντήρα. Όλες οι μονάδες έχουν έναν πλωτήρα διακόπτη συνδεδεμένο στην κορυφή της δεξαμενής νερού που ενεργοποιεί έναν διακόπτη διακοπής όταν η στάθμη του νερού φτάσει σε ένα ορισμένο ύψος (όταν ο κάδος είναι γεμάτος).

Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της δεξαμενής νερού, τόσο λιγότερες φορές πρεπει να αδειάσετε το περιεχόμενό της . Εάν ο αφυγραντήρας λειτουργεί συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε αυτήν τη διαδικασία τουλάχιστον 3 ή 4 φορές ανά 24ωρο. Εαν ο  αφυγραντήρας σας  έχει μεγαλύτερη δεξαμενή σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσετε από αυτήν τη διαδικασία τόσο συχνά …

Κατά τη διάρκεια εβδομάδων και μηνών χρήσης μπορείτε εύκολα να δείτε πόση περισσότερη δουλειά θα πρέπει να κάνετε για να αδειάσετε μια μονάδα με δεξαμενή μικρότερης χωρητικότητας έναντι μιας με δεξαμενή μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο χρόνος ανάμεσα στον οποίο ο αφυγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα (όταν ο κάδος είναι γεμάτος) –  Ίσως σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα που αγοράζετε σε ένα μέρος του σπιτιού σας που δεν επισκέπτεστε  ιδιαίτερα, όπως ένα υπόγειο – συνεχως θα  βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου είναι πιθανό να μην ακούσετε τον αφυγραντήρα γιατι  ακούγονται ηχητικά σήματα όταν ο κάδος του είναι γεμάτος. Η μονάδα ενδέχεται να είναι γεμάτη και να απενεργοποιήθηκε αυτόματα για μερικές ώρες προτού το ελέγξετε και το συνειδητοποιήσετε… Αυτές είναι αρκετές ώρες κατά τις οποίες ο αφυγραντήρας δεν λειτουργεί. Ο αφυγραντήρας που έχει μεγαλύτερη δεξαμενή νερού σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προτού γεμίσει ο κάδος –  Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους μεταξύ αντικαταστάσεων κάδου, με αποτέλεσμα πιο αποτελεσματική και αποδοτική αφύγρανση συνολικά στον χώρο σας.

2. Δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας, με σύνδεση σε μόνιμη αποχέτευση μέσω σωλήνα

 

Όλοι οι αφυγραντήρες που δοκιμάσαμε διαθέτουν μια εξωτερική θύρα αποστράγγισης στην οποία μπορείτε να συνδέσετε είτε έναν πλαστικό σωλήνα είτε έναν τυπικό εύκαμπτο σωλήνα κήπου σε μόνιμη αποχέτευση . Ωστόσο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εξετάσετε την σύνδεση σε μόνιμη αποχέτευση μέσω σωλήνα , ειδικά εάν το πρόβλημα υγρασίας σας είναι σοβαρό. Θα σας δώσουμε δύο γρήγορους λόγους για τους οποίους κάνουμε αυτήν την πρόταση….

# 1 Μέγεθος δοχείου νερού

Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα ένας αφυγραντήρας μεγάλης χωρητικότητας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τον αέρα. Ο μέσος αφυγραντήρας  αφαιρεί  24 litra  υγρασίας την ημέρα. Ο μέσος κάδος συλλογής συμπυκνωμάτων σε μια μονάδα έχει χωρητικότητα ειναι κάπου μεταξύ 6 litra… Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το δοχείου νερού του αφυγραντήρα, να τον αδειάσετε και να το αντικαταστήσετε έως και 3 ή 4 φορές την ημέρα.

# 2 Διακοπή λειτουργίας

Θυμηθείτε, ένας αφυγραντήρας θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις γεμίσει ο κάδος του. Δεν θα συνεχιστεί η λειτουργία έως ότου αδειάσετε τον κάδο και τον επανατοποθέτησε. Για παράδειγμα γιατί είναι σημαντικό… Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να φύγετε από το σπίτι σας  να πάτε στη δουλειά . Σε αυτό το σενάριο, αφήνετε τον αφυγραντήρα να λειτουργεί στο σπίτι . Μόλις γεμίσει ο κάδος του αφυγραντήρα, σβήνει αυτόματα. Επιστρέφετε στο σπίτι μετά από αρκετές ώρες και ο  αφυγραντήρας δεν λειτουργεί επειδή ο κάδος του ήταν γεμάτος…Χάσατε ώρες, ακόμη και μισή μέρα ή μια ολόκληρη μέρα  κατά την οποία ο αφυγραντήρας θα μπορούσε να λειτουργεί, αλλά δεν έγινε αυτό γιατι ο κάδος αφύγρανσης ηταν γεμάτος…

Related posts