3 απειλές για την ασφάλεια υπολογιστών

ασφάλεια υπολογιστών

ασφάλεια υπολογιστών || malware

 

Tι πρεπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια υπολογιστών

 

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι η πρακτική της προστασίας υπολογιστών, διακομιστών, κινητών συσκευών, ηλεκτρονικών συστημάτων, δικτύων και δεδομένων από κακόβουλες επιθέσεις. Ο όρος εφαρμόζεται σε ποικίλα πλαίσια, από τις επιχειρήσεις έως τους φορητούς υπολογιστές, και μπορεί να χωριστεί σε μερικές κοινές κατηγορίες.

  •  Η ασφάλεια δικτύου είναι προστασια ενός δικτύου υπολογιστών από εισβολείς, είτε πρόκειται για hackers είτε για  κακόβουλο λογισμικό.
  • Η ασφάλεια πληροφοριών προστατεύει την ακεραιότητα και το απόρρητο των δεδομένων, τόσο κατά την αποθήκευση όσο και κατά τη μεταφορά.

Υπολογιστικό νέφος

 

Διαφορετικές υπηρεσίες παρέχονται μέσω του Διαδικτύου μέσω του υπολογιστικού νέφους. Αυτά τα εργαλεία και τα προγράμματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λογισμικό, διακομιστές, βάσεις δεδομένων, δικτύωση και αποθήκευση δεδομένων. η αποθήκευση στο υπολογιστικό νέφος σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία σε μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων αντί για έναν ιδιόκτητο σκληρό δίσκο ή μια τοπική συσκευή αποθήκευσης.

Ένα ηλεκτρονικό gadget έχει πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές λογισμικού που απαιτούνται για τη λειτουργία του εφόσον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.Για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης κόστους, της αυξημένης παραγωγικότητας, της ταχύτητας και της αποδοτικότητας, των επιδόσεων και της ασφάλειας, το υπολογιστικό νέφος αποτελεί δημοφιλή επιλογή για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Απειλές για την ασφάλεια των υπολογιστών

 

Κάθε μέθοδος ή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε ένα σύστημα ασφάλειας και προστασίας για την προστασία των ανθρώπων και της περιουσίας από διάφορους κινδύνους, όπως κλοπή, πυρκαγιά, ατυχήματα, κατασκοπεία, σαμποτάζ, ανατροπή και επίθεση. Η ασφάλεια των υπολογιστών αποτελεί σημαντική ανησυχία για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες. Οι κίνδυνοι ασφαλείας περιλαμβάνουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα, πειρατεία και μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό.

1η απειλή: hacking

 

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για τη σύγχρονη ζωή. Έχει επιτρέψει την επικοινωνία και το εμπόριο να πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, το διαδίκτυο είναι επίσης ένα ευάλωτο μέρος που οι χάκερ μπορούν να παραβιάσουν.

Οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που υπάρχουν σε σχολεία, γραφεία, βιομηχανίες κ.λπ. Μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, να προκαλέσουν ζημιά στα αρχεία του υπολογιστή .

Υπάρχουν πολλοί τύποι χάκερ και χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές και δίκτυα. Ορισμένοι χάκερ χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους, όπως η παραβίαση συστημάτων μέσω κωδικών πρόσβασης ή λογαριασμών χρηστών. Αντίθετα, άλλοι χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένες τεχνικές, όπως μολύνσεις με κακόβουλο λογισμικό ή επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ανεξάρτητα από τη μέθοδό τους, όλοι οι χάκερς έχουν ως στόχο να παραβιάσουν συστήματα και να κλέψουν πληροφορίες προς όφελός τους. Το όφελος μπορεί να είναι οικονομικό ή σε οποιαδήποτε κατάσταση.

2η απειλή: Phishing

 

Οι απειλές για την ασφάλεια των υπολογιστών μπορεί να προέρχονται από πολλές διαφορετικές πηγές, αλλά το spamming και το phishing είναι δύο από τις μεγαλύτερες απειλές για την ασφάλεια του διαδικτύου. Οι spammers στέλνουν εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσπαθώντας να εξαπατήσουν τους ανθρώπους ώστε να παραδώσουν προσωπικές πληροφορίες ή να κάνουν κλικ σε συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι phishers χρησιμοποιούν ψεύτικους ιστότοπους για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους ώστε να δώσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες ή να κάνουν κλικ σε συνδέσμους που τους οδηγούν σε επικίνδυνους ιστότοπους.

3η απειλή: Κακόβουλο λογισμικό

 

Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε λογισμικό που βλάπτει ένα σύστημα υπολογιστή ή έναν μεμονωμένο χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του. Υπάρχουν πολλοί τύποι κακόβουλου λογισμικού οι ιοί, το spyware , malware. Οι ιοί είναι μικρά κομμάτια κώδικα που μπορούν να προσαρτηθούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστότοπους ή ακόμη και σε άλλα αρχεία σε έναν υπολογιστή. Όταν τους ανοίξει το θύμα, μπορούν να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του πρόσθετα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού, τα οποία μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες ή να απενεργοποιήσουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του μηχανήματος.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!