Αντιγήρανση: συμβουλές για όμορφο και λείο δέρμα

girl g55621666d 640 e1679434827385

Οι καλύτερες συμβουλές για την αντιγήρανση του δέρματος: συμβουλές βασισμένες σε αποδείξεις για όμορφο, λείο δέρμα

Αντιγηραντικές στρατηγικές υποστηριζόμενες από την επιστήμη

Χρησιμοποιήστε ρετινοειδή:

Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την εμφάνιση – μειώνουν τις ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και προωθώντας τον κυτταρικό κύκλο εργασιών. Μπορούν να βρεθούν σε κρέμες που δεν χορηγούνται από το φαρμακείο ή να συνταγογραφηθούν από δερματολόγο.

Χρησιμοποιήστε αντιοξειδωτικά:

Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος και να συμβάλουν στη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βρεθούν σε τοπικές κρέμες ή να ληφθούν ως συμπληρώματα.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ:

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό, ξηρό δέρμα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή, η οποία μπορεί να συμβάλει στη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οδηγώντας σε ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

Μην ξεχνάτε το λαιμό και τα χέρια σας:

Το δέρμα του λαιμού και των χεριών σας είναι λεπτότερο και πιο επιρρεπές στις ρυτίδες και τη βλάβη από τον ήλιο σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματός σας. Φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό, ενυδατική κρέμα και άλλα προϊόντα αντιγήρανσης και σε αυτές τις περιοχές.

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα:

Τα σκληρά scrubs, οι λειαντικές βούρτσες και άλλα σκληρά προϊόντα μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να συμβάλουν στη γήρανση. Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα και αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση ή τον υπερβολικό καθαρισμό του δέρματός σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο επαγγελματικών θεραπειών:

Οι επαγγελματικές θεραπείες, όπως τα χημικά πίλινγκ, η μικροδερμοαπόξεση και το λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματός σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις:

Οι χρόνιες παθήσεις, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ροδόχρου ακμή, μπορούν να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Συνεργαστείτε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να διαχειριστείτε αυτές τις παθήσεις και να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις τους στο δέρμα σας.

Μείνετε δραστήριοι:

Η τακτική άσκηση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να προάγει την υγεία του δέρματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει στη γήρανση.

Μείνετε συνεπείς:

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για αντιγήρανση. Επιμείνετε σε μια τακτική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και εφαρμόστε άλλες υγιεινές συνήθειες για να διατηρήσετε το δέρμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μακροπρόθεσμα.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!