Τι είναι το VPN ?

VPN

Τι είναι το VPN και γιατί το χρειάζομαι;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα VPN

 

VPN σε χρήση σε φορητό υπολογιστή

 

Ένα VPN, ή Virtual Private Network, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ασφαλή σύνδεση με ένα άλλο δίκτυο μέσω του Διαδικτύου. Τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους με περιορισμούς περιοχής, να προστατεύσετε τη δραστηριότητά σας στην περιήγηση από τα αδιάκριτα μάτια σε δημόσιο Wi-Fi και πολλά άλλα.

Αυτές τις μέρες τα VPN είναι πραγματικά δημοφιλή, αλλά όχι για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν αρχικά. Αρχικά ήταν απλώς ένας τρόπος για να συνδέουν με ασφάλεια τα δίκτυα των επιχειρήσεων μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου ή να σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ένα επαγγελματικό δίκτυο από το σπίτι.

Τα VPN ουσιαστικά προωθούν όλη την κυκλοφορία του δικτύου σας στο δίκτυο, και από εκεί προέρχονται όλα τα οφέλη – όπως η απομακρυσμένη πρόσβαση σε πόρους του τοπικού δικτύου και η παράκαμψη της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη VPN.

Τι είναι ένα VPN και πώς με βοηθάει;

 

Με πολύ απλούς όρους, ένα VPN συνδέει τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας με έναν άλλο υπολογιστή (που ονομάζεται διακομιστής) κάπου στο διαδίκτυο και σας επιτρέπει να περιηγείστε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη σύνδεση διαδικτύου αυτού του υπολογιστή. Έτσι, αν ο διακομιστής αυτός βρίσκεται σε διαφορετική χώρα, θα φαίνεται σαν να έρχεστε από εκείνη τη χώρα και μπορείτε ενδεχομένως να έχετε πρόσβαση σε πράγματα που κανονικά δεν θα μπορούσατε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να:

  • Να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς σε ιστότοπους ή στη ροή ήχου και βίντεο.
  • Να προστατεύεστε από την κατασκοπεία σε αναξιόπιστα Wi-Fi hotspots.
  • Να αποκτήσετε τουλάχιστον κάποια ανωνυμία στο διαδίκτυο αποκρύπτοντας την πραγματική σας τοποθεσία.
  • Προστατευτείτε από την καταγραφή κατά την εγγραφή σας σε torrent.

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν ένα VPN για torrenting ή για να παρακάμψουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς για να παρακολουθήσουν περιεχόμενο σε διαφορετική χώρα.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN από το χώρο εργασίας σας, είτε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή VPN μόνοι σας, είτε μερικές φορές να φιλοξενήσετε ένα από το σπίτι σας – αλλά ρεαλιστικά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ψάχνει απλά για κάτι που θα τους προστατεύει κατά τη διάρκεια του torrenting ή θα τους βοηθάει να παρακολουθούν κάποια διαδικτυακά μέσα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση από τη χώρα τους.

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να επισκεφθείτε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, να εγγραφείτε και να κατεβάσετε τον πελάτη VPN για τον υπολογιστή σας με Windows, Mac, Android, iPhone ή iPad.

Το αγαπημένο μας VPN

 

VPN2

AVAST ONE

Το AVAST ONE είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και φθηνό. Πολλοί από εμάς εδώ στο TOPREVIEWS.GR το χρησιμοποιούμε και το εμπιστευόμαστε . Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Πώς λειτουργεί ένα VPN;

 

Όταν συνδέετε τον υπολογιστή σας (ή άλλη συσκευή, όπως smartphone ή tablet) σε ένα VPN, ο υπολογιστής ενεργεί σαν να βρίσκεται στο ίδιο τοπικό δίκτυο με το VPN. Όλη η κυκλοφορία του δικτύου σας αποστέλλεται μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης στο VPN. Επειδή ο υπολογιστής σας συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο δίκτυο, αυτό σας επιτρέπει να έχετε ασφαλή πρόσβαση στους πόρους του τοπικού δικτύου ακόμα και όταν βρίσκεστε στην άλλη άκρη του κόσμου. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο σαν να ήσασταν παρόντες στην τοποθεσία του VPN, γεγονός που έχει κάποια πλεονεκτήματα αν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi ή αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους με γεωγραφικό αποκλεισμό.

Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο ενώ είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, ο υπολογιστής σας επικοινωνεί με τον ιστότοπο μέσω της κρυπτογραφημένης σύνδεσης VPN. Το VPN προωθεί το αίτημα για εσάς και προωθεί την απάντηση από τον ιστότοπο πίσω μέσω της ασφαλούς σύνδεσης. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN με έδρα τις ΗΠΑ για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix, το Netflix θα δει τη σύνδεσή σας ως προερχόμενη από τις ΗΠΑ.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!