5 σημαντικά πράγματα για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Για τη θέρμανση του νερού χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα ενέργειας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 18% της ενέργειας των νοικοκυριών αφιερώνεται μόνο στη θέρμανση του νερού. Είναι, δυστυχώς, ένα τεράστιο κομμάτι των μηνιαίων λογαριασμών, αλλά το ζεστο νερό είναι μια αναγκαιότητα. Προκειμένου να μειώσετε την ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης και μετάβασης σε ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ο θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή της οποίας η κύρια αποστολή είναι η σύλληψη του ηλιακού φωτός, ώστε να μπορεί να ζεστάνει το νερό του συστήματος. Είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να έχετε ζεστό νερό για όλο το νοικοκυριό και τις ανάγκες σας.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Έχει επίσης διαφορετικούς τύπους από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν εξαρτάται από τα καύσιμα για να λειτουργήσει και χρησιμοποιεί την ενέργεια του ήλιου για να ζεστάνει το νερό. Η ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο  και δεν σας κοστίζει τίποτα, οπότε σε αντάλλαγμα, εξοικονομείτε χρήματα από τα ηλεκτρικά δίκτυα. Κάνει το θερμαινόμενο νερό πρακτικά δωρεάν, ενώ εσείς απολαμβάνετε τα πολλά οφέλη που το συνοδεύουν.

 

 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και φυσικά κάποια μειονεκτήματα – είναι εγγυημένα ικανοί και αξιόπιστοι. Με έξυπνο σχεδιασμό και σωστή εγκατάσταση, μπορείτε σίγουρα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ηλιακό θερμοσίφωνα σας. Η επιλογή του ιδανικότερου για εσάς είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες απευθύνονται στους ιδιοκτήτες σπιτιού και σε οποιονδήποτε θέλει να εξοικονομήσει όταν πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα απολαμβάνει το ζεστο νερό του. Τα οφέλη αξίζουν την αρχική επένδυση και η εξοικονόμηση εγγυάται υψηλές αποδόσεις. Πρόκειται για μια πρακτική αγορά και σίγουρα μπορείτε να απολαμβάνετε ζεστό νερό για πολλά χρόνια.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν επίσης να ταξινομηθούν ανάλογα με το σύστημα κυκλοφορίας που διαθέτουν. Εδώ είναι οι τύποι όταν βασίζονται στο σύστημα ροής:

Κλειστού κύκλωμα –  αναφέρεται επίσης ως έμμεσες μέθοδοι που χρησιμοποιούν ένα αντιψυκτικό υγρο για να μεταφέρουν τη θερμότητα του ήλιου στο νερό χρησης μέσω μιας δεξαμενής αποθήκευσης. Η θερμική ενέργεια του ήλιου θερμαίνει στη συνέχεια το αντιψυκυικο υγρό μέσα στους ηλιακούς απορροφητές και αυτό συνεχίζει να περνάει μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας της δεξαμενής αποθήκευσης, όπου η θερμότητα μεταφέρεται στο νερό χρήσης. Το αντιψυκτικό νερό περνά στη συνέχεια από τον ίδιο κύκλο επιστροφής στους συλλέκτες χωρις να αναμειγνύετε με το νέρο χρήσης.Οι θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος χρησιμοποιουνται ευρύτερα  διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες , ενισχύει την δομική αντοχή των ηλιακών συλλεκτών.Επιπλέον επιτυγχάνει και τον μέγιστο βαθμό απόδοσης.

Ανοιχτού κυκλώματος -το σύστημα κυκλοφορίας αντλεί το νερό λειτουργιας του συστήματος. Το θερμαινόμενο νερό στη συνέχεια ωθείται σε μια δεξαμενή ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας.

Υπάρχουν επίσης ηλιακοί θερμοσίφωνες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές αντλίες, ελεγκτές και βαλβίδες για να ωθήσουν το νερό από τον συλλέκτη στη δεξαμενή όπου θα αποθηκευτεί το νερό.

Written by 

Related posts

error: Content is protected !!