ηλεκτρικό αλυσοπρίονο οδηγός αγοράς

ηλεκτρικό αλυσοπρίονο

ηλεκτρικό αλυσοπρίονο || ότι πρέπει να γνωρίζεται

Συμβουλές για την αγορά ηλεκτρικού αλυσοπρίονου

 

Πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, θα θελήσετε να εξετάσετε καποια σημαντικά πράγματα. Αυτό θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας, βάρος, ισχύ και τιμή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτά τα εργαλεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την κατεργασία ξύλου στο σπίτι. Η αγορά ενός είναι μια μεγάλη επένδυση για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Η αγορά μέσω Διαδικτύου είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε την καλύτερη τιμή. Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε να διαβάσετε την περιγραφή του προϊόντος και να ελέγξετε για τυχόν πληροφορίες εγγύησης.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

 

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου είναι το φρένο, το οποίο σταματά τη λεπίδα με την απελευθέρωση της σκανδάλης. Τα περισσότερα από αυτά τα πριόνια διαθέτουν γκάζια ασφαλείας, τα οποία εμποδίζουν την τυχαία περιστροφή της αλυσίδας όταν απελευθερωθεί η σκανδάλη. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ένα χειρόφρενο που ενεργοποιείται αυτόματα όταν το πριόνι εκκινείται εν θερμώ στο έδαφος. Αυτά τα φρένα αλυσίδας έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν κλωτσιές, ξαφνικές κινήσεις και πτώσεις.

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, το αλυσοπρίονο μπορεί να μπλοκάρει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη πτώση του δέντρου. Επιπλέον, το πριόνι μπορεί να ξεκινήσει απροσδόκητα, με αποτέλεσμα ο χειριστής να περάσει χρόνο κάτω από το δυνητικά επικίνδυνο δέντρο. Επιπλέον, η αλυσίδα μπορεί να καταστραφεί εάν χτυπήσει σε σκυρόδεμα, γεγονός που μπορεί να καταστρεψει την αλυσίδα. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των ηλεκτρικών αλυσοπρίονων μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα περιστατικά εξαλείφοντας την ανάγκη για εκπαίδευση και εξάσκηση.

Αν και ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε ηλεκτρικού αλυσοπρίονου, μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Παρά όλες τις προφυλάξεις, θα πρέπει να φοράτε γάντια εργασίας  για να προστατευτείτε . Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αλυσοπρίονο σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κορδόνι με λαβή για να μην πλησιάσει πολύ τη λεπίδα.

εξάτμιση του ηλεκτρικού αλυσοπρίονου

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου είναι η εξάτμιση του αλυσοπρίονου. Η εξάτμισή του βοηθά στην εκτροπή των καυσαερίων μακριά από τον χειριστή.

Βάρος του ηλεκτρικού αλυσοπρίονου

 

Πριν κάνετε την τελική σας επιλογή ηλεκτρικού αλυσοπρίονου, θα πρέπει να εξετάσετε πόσο βάρος θα προσθέσει στο έργο σας. Τα αλυσοπρίονα είναι βαριά και μπορούν εύκολα να κατακλύσουν τους αμύητους. Το βάρος ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου θα είναι από εννέα έως δεκαπέντε λίβρες, ανάλογα με το μοντέλο. Το βάρος του αλυσοπρίονου θα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς η αλυσίδα και η ράβδος θα αυξήσουν το βάρος. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο που έχει ελαφρύ, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή πριν αγοράσετε.

Μπαταρια του ηλεκτρικού αλυσοπρίονου

 

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ενώ τα πριόνια με καλώδιο είναι ελαφρύτερα, τα πριόνια με μπαταρία είναι πιο ακριβά. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο θα χρειαστείτε, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια επιπλέον μπαταρία με μια μικρή επιπλέον χρέωση. Εάν αναζητάτε περισσότερο χρόνο κοπής, η μπαταρία 5 Ah θα διαρκέσει περισσότερο από μια μπαταρία τεσσάρων amp-h.

Υλικά κατασκευής

 

Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει το βάρος ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου είναι το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του. Ενώ τα αλυσοπρίονα αερίου είναι συχνά κατασκευασμένα από βαρέα μέταλλα, τα ηλεκτρικά πριόνια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και διαθέτουν συμπαγείς ηλεκτρικούς κινητήρες. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά πριόνια χρησιμοποιούν καλωδιώσεις χαλκού και βαρείς μαγνήτες. Αυτά τα εξαρτήματα είναι ακριβά, επομένως θα χρειαστείτε ένα μακρύ καλώδιο επέκτασης για να επαναφορτίσετε την μπαταρία. Αλλά ενώ είναι πιο ισχυρά, είναι και και πιο βαριά.

ηλεκτρικές λεπίδες

 

Οι ηλεκτρικές λεπίδες του αλυσοπρίονου αποτελούν επίσης σημαντικό παράγοντα. Τα αλυσοπρίονα με μεγαλύτερες λεπίδες θα είναι πιο αποτελεσματικά όταν κόβετε μεγάλα δέντρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέλειο μέγεθος για κάθε έργο. Τελικά, το ιδανικό μέγεθος ενός αλυσοπρίονου εξαρτάται από την εργασία κοπής και την εμπειρία του χρήστη. Για ελαφριές εργασίες, αρκεί ένα αλυσοπρίονο με λεπίδα 14 ιντσών ή μικρότερη. Για εργασίες μεσαίου χρόνου, προτιμάται μια λεπίδα δεκαέξι ίντσων ή μεγαλύτερη.

Όταν πρόκειται για την κοπή δέντρων ή άλλου τύπου βλάστησης, ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συμβατικα αλυσοπρίονα . Για αρχή, είναι εύκολο να ξεκινήσετε και δεν απαιτείται χρόνος προετοιμασίας. Τα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα έχουν αξιόπιστη εκκίνηση και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Τα περισσότερα μοντέλα είναι επίσης  αρκετα ελαφριά.

Εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν το χρησιμοποιήσετε.Πριν χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό σας αλυσοπρίονο, φροντίστε να ελέγξετε τα εσωτερικά γρανάζια εαν  λειτουργούν σώστα. Εάν δεν περιστρέφονται ομαλά, μπορεί να  υπαρχει κατι σπασμένο ή  μηχανικη φθορά

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!